Lättläst   In English  Svenska
Startsida » Om Sevärt

Om Sevärt i Västerbotten län

är Västerbottens museums satsning på länets mest sevärda natur- och kulturarv. Ett urval gjordes redan 1992. Numera omfattar Sevärt 25 platser samt sex vägar och rundturer. Den senaste pärlan i raden är ”Asplunda lanthandel” i Åsele kommun.

Sevärt i Västerbottens län står på fyra informationsben:

  • Utställningar
  • Informationsskyltar
  • Småskrifter
  • Internet

Utställningar finns i form av kulturum och naturum, skyltar finns utplacerade i hela länet. De informativa småskrifterna är 23 till antalet och kan köpas på besöksmålen, länets museer och turistbyråerna. Webben bekantar du dig med just nu!

För att platsa på Sevärt i Västerbottens län ska besöksmålet vara typiskt, äkta, variationsrikt, tillgängligt och intresseväckande. Flera av besöksmålen är kvalitetssäkrade enligt Tourquality.

Kvaliteten på Sevärt i Västerbottens län ökar hela tiden. Inom projektet "Ökad tillgänglighet till kulturarvet" har vi tagit fram tydligare utställningstexter, skyltning anpassad för synsvaga, taktil karta över Ratan, bättre och användarvänligare handikapparkeringar i Rismyrliden, inläsningar av småskrifter, tillgänglighetsinformation och en lättläst version av sevart.se. Läs mer om projektet Ökad tillgänglighet till kulturarvet på Västerbottens museums hemsida.

Snökringla

sevärtlogga

Info & kontakt

Urban Gelfgren
turismantikvarie
Västerbottens museum
090-16 39 52
070-223 00 23
info@sevart.se

 

I gott samarbete

lst_logga

 

vbm_logga